Deel dit artikel
-

Jaaromzet Adobe naar 9 miljard dollar

Adobe realiseerde in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar een ruim 22 procent hogere omzet van 2,4 miljard dollar. De nettowinst steeg naar 678 miljoen.

In fiscaal 2018 realiseerde Adobe daarmee een record jaaromzet van 9 miljard (pdf). De creatieve software is met 6,2 miljard dollar goed voor het merendeel van de omzet. Marketing deed 2,4 miljard.

Digitale media (onder meer Photoshop) realiseerde in het derde kwartaal 22 procent groei, en digital experience (marketing) 20 procent groei.

In de cijfers is de omzet van Marketo, dat eind oktober werd overgenomen, niet meegerekend.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Snap er niks van. CC staat al jaren stil, en er zijn bovendien goedkopere alternatieven (Affinity) die beter zijn of producten worden overbodig (Lightroom/Photoshop) zijn met nieuwste camera’s nauwelijks meer nodig. Ik draai nog steeds met CS 2.0, en daar kan alles mee. Illustrator bijvoorbeeld is nog steeds kansloos. Freehand en dus de concurrent is opgekocht, daarna zijn ze gestopt met ontwikkelen. Affinity Designer laat nog wel wat innovatie zien, maar Freehand 10/MX is na 15 jaar nog steeds de benchmark.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond