Deel dit artikel
-

Adobe bevestigt overname Marketo

Adobe is rond met de aankoop van Marketo, een expert op het gebied van marketing automation, voor 4,75 miljard dollar. Geruchten over de overname deden de laatste weken al de ronde.

Marketo volgt de handelingen van consumenten online, of het nu het openen van een email is of de aanschaf van producten. Het Amerikaanse bedrijf bestaat al sinds 2006 en begon op het gebied van email marketing. Marketo heeft in elk geval een trouwe groep van ruim 4300 klanten, die de forse prijzen van 1000 tot 9000 euro per maand geen probleem vinden.

Marketo is gekocht van investeerder Vista Equity Partners, die het bedrijf in 2016 overnam voor 1,79 miljard dollar. Het bedrijf genereerde vorig jaar 321 miljoen dollar omzet.

CEO Steve Lucas blijft op zijn plaats zitten. Hij rapporteert aan Brad Rencher, hoofd van de marketingpoot van Adobe.

Het is de grootste overname uit de geschiedenis van Adobe. Eerder dit jaar kocht Adobe Magento voor 1,6 miljard. In 2009 betaalde Adobe 1,8 miljard voor Omniture.

De overname betekent een versterking van Adobes marketingactiviteiten. Het verdient nog steeds het meeste aan creatieve software, waaronder het beeldbewerkingsprogramma Photoshop, maar de experience cloud, met marketing- en e-commerce oplossingen, bracht afgelopen kwartaal al zo’n 614 miljoen op.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond