Deel dit artikel
-

Adobe koopt designspecialist Figma (‘voor 20 miljard’)

Adobe tekent een intentieverklaring voor de aankoop van Figma, een leverancier voor cloudsoftware voor design en prototyping.

Naar verluidt is er twintig miljard dollar met de overname gemoeid, maar dat bevestigen de partijen in deze fase niet.

De deal is zojuist bekendgemaakt.

Inhoudelijk verandert er in eerste instantie weinig. De oprichters blijven aan het roer en de naam van Figma blijft gehandhaafd. Toch zijn er al ideeën over nieuwe producten. CEO Dylan Field: “We gaan Adobes expertise op het gebied van imaging, fotografie, illustratie, video, 3D en fonttechnologie in Figma incorporeren. Bovendien kunnen we gaan nadenken over hoe Figma’s tech stack eruit zou moeten zien om de beste creatieve tools te kunnen bieden.”

Figma is een tien jaar oud bedrijf dat cloudtools biedt voor designers. De kernproducten zijn Figma Design, FigJam en het communityplatform waar de gebruikers sterk op leunen.

Tot de klanten behoren, volgens de website, bedrijven als Airbnb, Google, Netflix en Twitter. Investeerders als Kleiner Perkins, Index Ventures en Greylock Partners staken afgelopen jaren gezamenlijk rond de 335 miljoen dollar groeigeld in de onderneming.

Als twintig miljard dollar daadwerkelijk de overnameprijs blijkt, dan is dit Adobes grootste overname ooit. In 2018 werd Marketo (marketingautomation) overgenomen voor 4,75 miljard dollar en in 2005 Marcomedia voor 3,6 miljard dollar. Figma is vanuit die optiek, qua zwaarte, een bepalende pijler voor de toekomst van Adobe. Het bedrijf is altijd al sterk georiënteerd geweest op de digitale designers.

Adobes CEO Shantanu Narayen (foto) maakt later vandaag de financiële cijfers over het afgelopen kwartaal bekend.

De beurskoers staat nu, vlak voor opening van de Amerikaanse handelsdag, op minus tien procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond