Deel dit artikel
-

Adobe en Figma beëindigen overnameplannen

De overname van Figma door Adobe gaat niet door. Adobe had 20 miljard dollar willen bieden voor het bedrijf, maar de regelgeving in Europa staat de overname in de weg.

Adobe en Figma hebben wederzijds ingestemd met het beëindigen van de transactie. Zij zien er niet van komen dat ze de nodige wettelijke goedkeuringen van de Europese Commissie kunnen krijgen.

De overname werd meer dan een jaar geleden aangekondigd. Het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DoJ) had ook zo zijn bedenkingen, maar had nog geen stappen ondernomen.

Het Verenigd Koninkrijk had eind november al geconcludeerd dat de voorgestelde overname innovatie zou schaden en dus zou de Britse mededingingsautoriteit een diepgaand onderzoek starten, in navolging van een soortgelijke uitkomst in de Europese Unie (EU).

De kern van de bezorgdheid was dat hoewel de producten van de bedrijven niet vergelijkbaar zijn, Figma de duidelijke marktleider is voor interactieve productontwerptools.

Adobe dacht er nog mee weg te komen door Figma buiten zijn cloudaanbod te houden, maar heeft eieren voor zijn geld gekozen.

Een bittere pil is dat Adobe volgens het contract Figma een ‘boete’ van 1 miljard dollar moet betalen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond