Deel dit artikel
-

Adobe boekt recordomzet

Adobe sluit het derde kwartaal van het gebroken boekjaar (eindigend op 28 augustus) af met een recordomzet van 3,2 miljard dollar. De nettowinst ging omhoog naar 955 miljoen.

Het bedrijf haalt nauwelijks nog omzet uit losse software. Van de totale omzet ontleent Adobe 3 miljard dollar aan digitale abonnementen.

De omzet van creatieve software (onder meer Photoshop) groeide met 19 procent naar 1,9 miljard dollar. Document Cloud (Acrobat) groeide met 22 procent het hardst naar 375 miljoen. Deze beide onderdelen noemt Adobe Digital Media.

Digital Experience (marketingsoftware, waaronder Advertising Cloud) groeide met 14 procent naar 838 miljoen.

Het zomerkwartaal is doorgaans niet het sterkste kwartaal voor Adobe, maar vanwege de pandemie werd volgens het bedrijf meer geïnvesteerd in software.

Voor het vierde kwartaal rekent Adobe op een omzet van rond de 3,4 miljard dollar.

Topman Shantanu Narayen liet dinsdag weten dat hij weer personeel wil aannemen.

Deel dit bericht

3 Reacties

bert

Opmerkelijk, Adobe is minder relevant dan ooit. Freeware is zo goed, hun oude pakketten zijn zo goed, concurrenten worden steeds beter. Ik heb laatste Adobe CS pakket in 2005 gekocht, en dat functioneert nog steeds. Video is beter af op FCP van Apple met eenmalige aanschafbedrag met eeuwige updates….

William

@Bert,
Ben ik het niet helemaal mee eens. Het grote voordeel van Adobe vind ik de Dynamic Link. Als ik in Première bezig ben en snel een clip wil bewerken in After Effects kan dit hierdoor naadloos.
Zelfde geldt voor Lightroom en Photoshop.
Als je bijvoorbeeld alleen video-edit is de gratis versie van Davinci een prachtig alternatief.

bert

After effects? Kan prima zonder. Ooit film gezien met After effects. Voor videocamera/ Dillan Haagenslook prima, lekker gebruiken, voor serieus werk zijn effecten in FCP prima.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond