Deel dit artikel
-

Een half miljoen klanten voor Adobe cloud

Adobe heeft ruim een half miljoen nieuwe abonnees kunnen verwelkomen voor zijn Creative Cloud in het afgelopen kwartaal. De winst in het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar steeg met 80 procent.

Niet minder dan 70 procent van de omzet komt van abonnementen. Die omzet kwam het afgelopen kwartaal uit op 84,9 miljoen dollar, fors meer dan de 47 miljoen over het eerste kwartaal van 2014.

De abonnementsgroei lijkt wel iets af te nemen, want in het vorige kwartaal noteerde Adobe (bekend van Photoshop en Illustrator) nog 644.000 nieuwe abonnees.

Adobe heeft deze week Document Cloud aangekondigd, een nieuwe dienst voor het beheer en delen van documenten. Het is de derde grote clouddienst voor Adobe, na Creative en Marketing Cloud.

De dienst, die waarschijnlijk nog deze maand live gaat, kost 15 dollar per maand, behalve wanneer men al een abonnement heeft op een van de bestaande diensten, zoals Acrobat of Creative Cloud. Ook zijn twee nieuwe mobiele apps gelanceerd: Adobe Mobile en Fill & Sign.

De nadruk ligt niet toevallig op Pdf’s, het formaat dat Adobe ooit heeft uitgevonden. Zo kunnen Pdf bestanden worden ondertekend. Gratis e-signing zal volgens Adobe daarmee voor het grote publiek beschikbaar worden. In de toekomst zal Adobe ook bepaalde componenten van Adobe Marketing Cloud integreren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond