Deel dit artikel
-

Adriaan Mol (Mollie/Messagebird) wint LOEY Award 2018

Adriaan Mol, oprichter van Mollie en Messagebird, heeft de LOEY Award 2018 gewonnen. Juryvoorzitter Pieter Zwart maakte dit zojuist bekend in ‘The Club’ van de ADAM Toren, in het bijzijn van de 250 beste internetondernemers van Nederland. Paul Eggink van Temper won daarnaast de LOEY Talent Award.

De LOEY Awards zijn de onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie die dit jaar voor de negende keer zijn uitgereikt. Ondernemers uit de industrie konden vakgenoten nomineren voor de onderscheiding.

Adriaan Mol startte zijn internetavontuur als 15 jarige in 1999 met het spelletje Snake voor de Mac onder de titel MacSnake. Het spelletje was volledige gratis te downloaden, maar via PayPal-donaties verdiende hij al snel zijn eerste geld als ondernemer. In 2001 startte Mol de website MacOSX.nl over Apple, dat later is opgegaan in het platform One More Thing. In 2004 startte hij met Mollie als sms- en telecombedrijf.

Naast het aanbieden van sms-diensten wordt het bedrijf vanaf 2006 actief in betalingen. In 2011 splitste Messagebird af van Mollie. De spin-off hield vandaag een inspiratiedag met Y Combinator in Amsterdam.

In tegenstelling tot veel ondernemers is Adriaan Mol zelf niet de CEO van Mollie. Hij heeft twee bestuurders aangenomen om het bedrijf te leiden maar is wel betrokken bij de strategie. Praktisch houdt hij zich binnen het bedrijf bezig met het development en design. Zijn ondernemerschap is daarmee zeer productgeoriënteerd. Naast Mollie is hij actief als investeerder in ondernemingen zoals beurs-app Bux, recruitmentdienst Homerun, modeplatform Otrium, designtool Framer en sneakerwinkel ETQ.

“Sinds 2010 reikt de Stichting LOEY jaarlijks een onderscheiding uit voor de beste internetondernemer van Nederland. Jaarlijks willen we met deze prijs ondernemers met een unieke visie, sterke innovatiedrang en uitzonderlijke groei een podium bieden als inspirerend voorbeeld voor andere ondernemers in de online industrie. Nederland brengt veel succesvolle internetondernemers voort, waarvan de LOEY-winnaars uit de afgelopen jaren een goed voorbeeld zijn. We zijn dit jaar bijzonder trots dat Adriaan Mol de winnaar van LOEY Award is en een jaar lang een vertegenwoordiger zal zijn van het ondernemerschap in de Nederlandse online industrie,” aldus Patrick Kerssemakers, voorzitter van de LOEY Awards.

Een jury bestaande uit juryvoorzitter Pieter Zwart (Coolblue), Bernhard van Oranje (Levi9), Corinne Vigreux (TomTom), Joost Romeijn (Sundio Group) en Jouk Pleiter (Backbase, winnaar LOEY Award 2017) heeft de uiteindelijke winnaar op basis van groei, innovatie en inspiratie geselecteerd.

Het publiek dat bij de uitreiking aanwezig was, koos vanavond wie de LOEY Talent Award mocht winnen. De stemmen waren zo verdeeld, ten gunste van Paul Eggink van Temper:

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond