Deel dit artikel
-

Advance verwerft meerderheid in Newzoo

Het Amerikaanse Advance Publications heeft een meerderheidsbelang genomen in de Nederlandse games- en e-sportsonderzoeker Newzoo.

Directeur en mede-oprichter Peter Warman van Newzoo uit Amsterdam sluit aan bij het grote uitgeefbedrijf om de groeiperspectieven te verbreden.

“Sinds de opkomt van professionele e-sports als kijksport wordt de lijn tussen traditionele media en sport dunner. Nieuwe, ontwrichtende trends dienen zich al weer aan. Market intelligence wordt voor steeds meer branches relevant. Wij zijn voorlopers en vinden in Advance een partner onder wie we onafhankelijk kunnen groeien in aanpalende sectoren.”

Een eerste concrete samenwerking binnen de bedrijvengroep staat al op de agenda. Newzoo gaat samen met Sports Business Journal een tak ‘market intelligence, data and analytics’ oprichten. Wat Newzoo deed voor gaming en e-sports maar dan voor de fysieke sporten.

Newzoo werd opgericht in 2007 en geldt internationaal als een vaste waarde voor game- en e-sportanalytics. Het werkt onder meer voor Activision Blizzard, PUBG Corp, ESL, Fnatic, Facebook, Amazon, Microsoft, Nvidia, Steelseries, Red Bull en Vodafone. Advance is eigenaar van Condé Nast (w.o. Wired), tientallen Amerikaanse lokale kranten en is mede-eigenaar van onder meer Ars Technica, Reddit, Discovery en Charter Communications.

Financiële details rondom de investering zijn niet bekendgemaakt.

Newzoo ziet dat steeds meer grote, internationale merken e-sports gaan sponsoren.

Foto: vision gaming (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond