Deel dit artikel
-

Advergame Overloaded voor Adidas

Overloaded heeft een mobiele advergame gemaakt om de nieuwe gemotoriseerde loopschoen van Adidas, de Adidas 1, te promoten. Die schoen werd een jaar geleden al aangekodigd en is sinds afgelopen vrijdag in een beperkte oplage wereldwijd te verkrijgen. Ook bij enkele sportzaken in Nederland.

Wie met behulp van wap naar http://adidas1game.com surft, kan de advergame van Overloaded (onderdeel van Endemol) gratis downloaden. Het spel schijnt niet voor alle toestellen geschikt te zijn. Adidas zelf heeft nog geen ruchtbaarheid gegeven aan de game, maar dat gaat waarschijnlijk de komende dagen gebeuren.

De Adidas 1 is de eerste gemotoriseerde schoen, nadat twintig jaar geleden de eerste loopschoen met computer, de Adidas Micropacer, al  werd geïntroduceerd.

Het unieke aan de Adidas 1 schijnt te zijn dat de settings van de zool veranderen naarmate de ondergrond ook anders wordt. Het systeem kan de demping individueel aanpassen. Om dat voor elkaar te krijgen, zit er een batterij in de schoen. In Nederland is de Adidas 1 verkrijgbaar bij een beperkt aantal sportzaken. Een paar kost 250 euro.

Met de Adidas 1 wil het sportmerk in eerste instantie de ‘early adapters’  bereiken. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat Adidas er ook een speciale promotiegame van heeft laten maken voor de mobiele telefoon.

Eerder dit jaar huurde Adidas spelletjesmaker Eidos al in een om een speciale game te maken rondom de nieuwe “Hyperride”-schoen van Adidas te promoten. Dat spel werd speciaal ontwikkeld voor Playstation. Wie de Hyperride schoenen aan heeft, ziet zijn performance toenemen in de game.

Deel dit bericht

3 Reacties

Frank Meeuwsen

Typisch geval van rumoer creeeren lijkt me. De screenshot-pagina geeft (op dit moment in elk geval) een dikke foutmelding en als ik naar de site ga met mijn Nokia 660 krijg ik de melding dat het spel niet voor mijn toestel beschikbaar is. Terwijl deze wel in de lijst van geschikte toestellen staat. Jammer.

J Stok

Ik heb het net even gespeeld op de SE S700.Voor een gratis spel is het zeker niet verkeerd. Je bent er alleen na 5 minuten doorheen en de besturing is soms wat frustrerend. (en die muziek….)Het menu is wel erg mooi weergegeven.

Dannis

Ik heb de game ook gedownload op de Nokia 6600 en vind het een te gekke game zeker het concept rond het spel vind ik leuk. Als je de reclame op MTV hebt gezien dan snap je achterliggende gedachte.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond