Deel dit artikel
-

Advertentieomzet online video SPOT-zenders naar 21 miljoen euro

De advertentieomzet van de online videoplatforms van de zogenoemde SPOT-zenders is het afgelopen jaar met 3,3 procent gegroeid naar 21 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarrapport van SPOT, het Nederlandse marketingcentrum voor televisiereclame.

De SPOT-zenders realiseerden in 2014 meer dan 1,3 miljard online video-impressies via hun websites en apps, een groei van 21 proccent. SPOT verwacht ook dit jaar een sterke toename van de online videobestedingen.

Televisie doet het ondanks online concurrentie nog altijd goed. Het medium wist haar leidende marktaandeel uit te bouwen naar 26,4 procent alleen al in het eerste halfjaar van 2014. Ook kende tv afgelopen jaar een record kijktijd.

De netto-bestedingen voor tv-reclame in Nederland zijn in 2014 uitgekomen op 964 miljoen euro, een stijging van 3,3 procent. Vorig jaar werd 850 miljoen besteed aan spot advertising en 114 miljoen aan non-spot advertising.

In 2014 werd ruim 114 miljoen euro aan non-spot advertising gespendeerd. Ten opzichte van het jaar daarvoor werd hier 12,9 procent meer aan uitgegeven. Daarmee is de daling van 2013 weer volledig goedgemaakt en lijkt ook hier het tij van de economische recessie gekeerd.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond