Deel dit artikel
-

Advertenties en cloud stuwen omzet Baidu

Zoekgigant Baidu versloeg donderdag de schattingen van analisten met betrekking tot de omzet in het eerste kwartaal. Grotendeels dankzij de toegenomen advertentieverkoop en een hogere vraag naar zijn cloudproducten.

Het bedrijf rapporteerde een omzet van 31,51 miljard yuan (4,37 miljard dollar) voor de drie maanden eindigend op 31 maart, vergeleken met de gemiddelde schatting van analisten van 31,21 miljard.

De omzet van Baidu Core, waaronder de zoekadvertenties, cloudaanbiedingen en initiatieven voor autonoom rijden, groeide met 4 procent tot 23,8 miljard yuan.

Ondertussen daalde de omzet bij de streamingdienst iQIYI met 5 procent tot 7,9 miljard yuan.

Baidu kwam een dezer dagen in het nieuws omdat de persvoorlichtster ontslag had genomen vanwege de veeleisende techcultuur. Ze deed haar beklag in diverse video’s op Douyin, China’s versie van TikTok. Zo moest ze 24/7 klaar staan voor haar meerderen. ‘Ik ben je schoonmoeder niet,’ klaagde ze in een van de clips. Het overmatige werk, genaamd 996, houdt in dat werknemers zes dagen per week van 9.00 tot 21.00 uur moeten werken, en enkele werknemers hieraan zouden zijn bezweken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond