Deel dit artikel
-

Adverteren op Facebook duurder

Adverteren op Facebook wordt steeds duurder. Maar adverteerders die bezoekers naar hun eigen Facebook-fanpagina verwijzen, krijgen forse kortingen.

Adverteren op sociale netwerken wordt steeds duurder. Marketingbureau TBG Digital schat dat de tarieven alleen in de VS het laatste kwartaal tien procent zijn gestegen. CPM-tarieven stegen het afgelopen kwartaal met 8 procent, en over een jaar gemeten zelfs met 23 procent. Daar staat tegenover dat de ROI (Return On Investment) gemiddeld met 18 procent is gestegen.

De meeste advertenties hebben betrekking op financiële producten en voeding en drank. Grote Facebook-adverteerders waren dan ook Heineken, Jack Daniels en Captain Morgan. TBG vermoedt dat de populariteit van de producten iets te maken heeft met het tijdstip waarop Facebookbezoekers inloggen.

In de praktijk sturen adverteerders Facebookgebruikers nog vaak naar externe sites.  61 procent van de campagnes stuurt bezoekers weg, iets dat Facebook wil voorkomen. Volgens TBG biedt Facebook forse kortingen die tot wel 45 procent kunnen oplopen als adverteerders bezoekers binnen de Facebook muren houden.

Deel dit bericht

7 Reacties

Marcel Vogels

Dat scheelt een slok op een borrel !?

Sergei Baranov

Dat is zeer goed nieuws !!! Ten eerste, Facebook heeft uiteindelijk werkende business model ontwikkeld. Ten tweede, Facebook blijft groei als ze prijzen zo hoog houden.

Hans janssen

een zeer slimme zet. Eerst 23% erboven op zetten en wat dit jaar nog bij komt waarschijnlijke nog eens 22% dat is 45% dus met andere woorden je betaald het zelfde :d

Ben van Luttikhuizen

Hoezo duurder? Volgens toelichting op onderzoek TBG is de gemiddelde CPC gedaald (met 10,8%). En dat lijkt me per saldo logisch wanneer CTR harder stijgt (+18,5%) dan het CPM tarief (+7,1%). Het is mijns inziens dus maar net hoe je het bekijkt…..titel had wellicht moeten zijn “CPM tarieven Facebook stijgen”.

Jeroen

Excellent! Precies wat ik zocht 😉

Rico Cocomartin

jammer voor ons want wij maken veel Reclame via facebook voor stuntmedia met onze onderdelen en accessoires. maar bedankt voor de informatie Groetjes

Shamier Coffie

Goed Nieuws!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond