Deel dit artikel
-

Adyen en AdviceRobo in FinTech 100

Chinese bedrijven blijven leidend op het gebied van fintech. In de nieuwe FinTech 100 ranking van KPMG en H2 Ventures, de ranglijst van de honderd meest toonaangevende fintech bedrijven, nemen het Chinese Ant Financial, ZhongAn en Qudian de eerste drie posities in. De Amerikaanse fintechbedrijven Oscar en Avant bezetten een vierde en vijfde positie.

Het Nederlandse bedrijf Adyen staat op een twintigste plaats. AdviceRobo, de Nederlandse startup die technologie heeft ontwikkeld die geldverstrekkers helpt om de kredietwaardigheid van consumenten te beoordelen, maakt deel uit van de groep van vijftig meest veelbelovende fintech bedrijven.

De ranglijst geeft een beeld van de vijftig belangrijkste gevestigde fintechbedrijven in de wereld en de vijftig meest innoverende, nieuwe bedrijven. De gevestigde bedrijven worden beoordeeld op hun innovatievermogen, hun inspanningen om kapitaal te vergaren, hun omvang en de reikwijdte van activiteiten.

In totaal bezetten vijf Chinese ondernemingen posities in de top 10. De enige niet Chinese en Amerikaanse bedrijven zijn het Duitse Kreditech en de Britse Atombank. Zij bezetten een zevende en achtste positie.

Uit onderzoek van KPMG blijkt dat de landen in Azië en ook Oceanië dit jaar bijna 30 procent van de bedrijven in de top 100 leveren. En dat aandeel neemt ieder jaar gestaag toe. De Verenigde Staten heeft met negentien ondernemingen nu nog het grootste aandeel in de ranglijst van honderd. Het land wordt gevolgd door Australië met tien en het Verenigd Koninkrijk met acht.

Qua sectoren domineren bedrijven die actief zijn met kredietverlening en het betalingsverkeer de ranglijst. Ruim 30 procent houdt zich met kredietverlening bezig en iets meer dan 20 procent met betalingsverkeer.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond