Deel dit artikel
-

‘Adyen in Amsterdam naar de beurs’

Betaalverwerker Adyen wil in Amsterdam naar de beurs. Dat vertellen bronnen aan de Telegraaf. Het bedrijf voert momenteel gesprekken met beleggers in Londen en New York. Mogelijk wordt de beursnotering nog voor de zomer gerealiseerd.

Een Londense hedgefondsmanager voorziet een een orderboek dat ‘wellicht wel tienmaal overtekend zal zijn’. Bij de beursgangen van NIBC, Alfen en B&S in Amsterdam was het orderboek met enige moeite slechts één keer overtekend.

Beleggers sluiten een voortijdige overname echter ook niet uit. Beleggers gokken daarbij op PayPal. Maar ook banken hebben er belang bij om te investeren in de online betalingswereld. Zo nam ING onlangs een belang in Payvision.

Dat de Nederlandse betaalverwerker een beursnotering overwoog was al enige maanden bekend. Vorig jaar vond mede-oprichter Pieter van der Does een beursgang nog geen optie: ‘Ik denk niet dat het logisch is om nu en beursgang te doen. We groeien heel hard. We zetten nieuwe producten in de markt en het is wel prettig dat je niet precies voor analisten moet gaan voorspellen wat het gaat doen. Nu kan ik het aan een kleine groep investeerders uitleggen en dat zorgt voor weinig afleiding.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond