Deel dit artikel
-

Adyen opent kantoor in Midden-Oosten

De internationaal werkende verwerker van digitale betalingen Adyen opent een kantoor in Dubai om verkopers in het Midden-Oosten van nabij en met lokale valuta te kunnen bedienen.

Dit is een nieuwe regio voor het bedrijf uit Amsterdam om te werken. Het Midden-Oosten geldt als een opkomend gebied in de e-commercewereld. Op het Saoedische schiereiland en Noord-Afrika zouden webwinkels en handelsplatformen voor zo’n veertig à vijftig miljard euro omzet realiseren.

Met het oog op verdere groei vestigt Adyen zich in de Verenigde Arabische Emiraten en biedt ondersteuning voor meerdere lokale munteenheden en banksystemen. Daaronder: NAPS (Marokko), Meeza (Egypte), Mada en Fawri (Saoedi-Arabië) en KNET (Koeweit).

Verkopers die over de grens handelen kunnen het Nederlandse bedrijf inzetten om alle betalingen in lokale munt aan te nemen en te verwerken. Bovendien verlaagt het voor buitenlandse instanties, zoals wellicht Footlocker, de drempel om in het Midden-Oosten aan de slag te gaan.

Uit de cijfers over het eerste halfjaar blijkt dat Adyen geen noemenswaardig grote omzet in de regio realiseert op dit moment.

Foto: serbosca (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond