Deel dit artikel
-

Aegon in blockchain met grote verzekeraars

Aegon gaat met Allianz, Munich Re, Swiss Re en Zurich het potentieel van blockchaintechnologie onderzoeken. Dat zou het werk en onderliggende processen kunnen versnellen, aldus de groep.

De verzekeraars maakten woensdag bekend dat ze gaan samenwerken in het ‘Blockchain Insurance Industry Initiative B3i’ om de mogelijkheden van gedistribueerde digitale grootboeken te beproeven.

“Blockchaintechnologie kan alleen het volle potentieel bereiken voor belanghebbenden als het consistent en kundig wordt geïmplementeerd. Daarbij moet een minimum aan standaarden worden gebruikt om data en transacties via blockchain uit te wisselen. Daarom gaan Aegon, Allianz, Munich Re, Swiss Re en Zurich een proef doen met geanonimiseere data”, legt de gezamenlijke verklaring uit.

Ook de bankenwereld kijkt naar blockchain als betrouwbaar en transparant systeem om snel en efficiënt bulkwerk te kunnen verrichten. Eerder deze week werd bekend dat DJ Hardwell er een proef mee doet voor het online verkopen van muziek en het financieel afhandelen van de bijbehorende rechten.

Foto: Mark Skipper (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond