Deel dit artikel
-

Aegon investeert 100 miljoen in financiële techstarters

Aegon zet honderd miljoen euro apart om komende jaren te investeren in jonge bedrijven die nieuwe technologie ontwikkelen voor de financiële wereld.

Naar nu blijkt bestaat dat fonds sinds een klein jaar, maar was dat niet bekend tot Het Financieele Dagblad het vanochtend meldde.

Het is niet bekend in welke bedrijven Aegon tot op heden deelnemingen verwierf. De krant weet dat het concern inmiddels in zes bedrijven een investering deed van vijf miljoen, wat een belang opleverde van maximaal twintig procent. De investeerder werkt vanuit New York en zoekt internationaal naar participaties.

Aegon is sinds begin dit jaar ook partner in Startupbootcamp Amsterdam. Het is niet duidelijk of dat uit deze pot vernieuwingsgeld wordt betaald.

Als investeerder in de opkomende fintech-sector komt Aegon eerder in contact met mogelijk veelbelovende initiatieven. Het bedrijf kan daar op zijn minst van leren en, een stap verder, een actieve rol in spelen.

Volgens het FD zoekt de verzekeraar kleinere bedrijven die zich bezighouden met thema’s als data-analyse, digitale financiële advisering en beveiliging tegen cybercrime.

Een ‘branchevreemde’ speler die zich dit jaar duidelijk op het fintech-terrein profileert is Rocket Internet uit Duitsland. De geraffineerde bedrijvenbouwer rolt in sneltreinvaart verschillende online financiële concepten over Europa uit. Daaronder: Payleven, Lendico, Spotcap en Zencap.

Deel dit bericht

1 Reactie

piet

misschien aardig te vermelden dat het om dit fonds gaat waarschijnlijk
http://www.transamericaventures.com/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond