Deel dit artikel
-

AEGON partner van Startupbootcamp Amsterdam

AEGON is de nieuwe partner van Startupbootcamp Amsterdam. Bedrijven uit de Nederlandse ‘couveuse’ haalden afgelopen vier maanden tien miljoen euro financiering op.

Dat maakte Patrick de Zeeuw vrijdag tijdens de demodag van Startupbootcamp in Utrecht bekend. De reeks presentaties in het hoofdkantoor van de Rabobank vormde de afsluiting van het E-commerce & M-commerce-programma.

Zeven van de tien bedrijven die daaraan deelnamen, haalden tijdens die honderd dagen groeigeld op. “Dat varieert van bedragen van anderhalf ton tot een miljoen euro”, aldus De Zeeuw. Namen noemde hij niet.

Een blik op het nog korte verleden van Startupbootcamp Amsterdam laat zien dat 94 procent van de 50 startups die deelnamen nog bestaan. Hun totale waardering is nu 130 miljoen euro. In ruil voor deelname aan Startupbootcamp verkochten die bedrijven een deel van hun aandelen aan de bedrijvencouveuse.

Volgend jaar lanceert Startupbootcamp zijn eerste programma in de Verenigde Staten. San Francisco wordt dan de stad waar het female founders-programma zal draaien.

Foto: Druidz E-Sport (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeremy Bikkelneger

Gaaf! Blijft echt een supermooi project. Hoop dat er dit jaar weer veel mooie startups uit komen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond