Deel dit artikel
-

Afgeslankt PayPal meldt teleurstellende prognoses

Betaalbedrijf PayPal rapporteerde woensdag beter dan verwachte resultaten over het vierde kwartaal, maar gaf voor het huidige kwartaal richtlijnen af die iets onder de schattingen lagen.

De omzet bedroeg 8,03 miljard dollar, versus 7,87 miljard verwacht. De nettowinst steeg met 52 procent tot 1,4 miljard, of $ 1,29 per aandeel, van $ 921 miljoen een jaar eerder.

Het totale betalingsvolume steeg het afgelopen kwartaal met 15 procent naar 409,8 miljard dollar. Analisten rekenden op 405,5 miljard dollar.

Het aantal actieve accounts daalde met 2 procent tot 426 miljoen.

Het bedrijf verwacht voor het hele jaar een winst van 5,10 dollar per aandeel, lager dan de 5,48 die analisten hadden verwacht.

PayPal schrapt dit jaar circa 2500 banen, bijna een tiende van zijn personeelsbestand. Het Amerikaanse betalingsbedrijf grijpt in vanwege de toenemende concurrentie.

PayPal lanceert later dit haar nieuwe kunstmatige intelligentie-gedreven producten. CEO Alex Chriss, die in september bij PayPal kwam, heeft 2024 een overgangsjaar genoemd voor PayPal en heeft beloofd de inkomsten te laten groeien door nieuwe diensten uit te rollen.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Dave Jaarsma

En zo word Paypal ook onderuit geschopt door de zogeheten beurs. De plek waar zeepbellen gebpren worden en sterven.
Het gaat dus gewoon prima met Paypal en ze ontslaan in het kader van nog meer winst hun personeel (die helemaal niet gemist kunnen worden.)

Goed bezig daar.
Net een echte bank zo….

Met vriendelijke groet,

Dave

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond