Deel dit artikel
-

Afhaalpunten Albert Heijn worden pakketkluizen

Albert Heijn, bol.com en Budbee gaan samenwerken om het ophalen en retourneren van pakketten makkelijker te maken. Bij 700 grotere Albert Heijn-winkels komen pakketkluizen te staan waar klanten hun bol.com-pakketten en pakketten van andere – bij Budbee aangesloten webshops – kunnen ophalen en retourneren.

Klanten zijn steeds meer op zoek naar gemak: het moet simpel en het moet kloppen. Daarom bundelen Albert Heijn, bol.com en Budbee naar eigen zeggen hun expertises.

De pakketkluizen komen in de plaats van de bol.com afhaalpunten die sinds 2013 in nagenoeg alle Albert Heijn-winkels te vinden zijn.

De pakketkluizen staan in, of direct buiten, de winkels van Albert Heijn en bestaan uit kluizen van verschillende formaten. Klanten die ervoor kiezen hun pakket op te halen bij een Albert Heijn-winkel krijgen na het bestellen een bericht wanneer het pakket is afgeleverd. Het bericht bevat een code om de kluis te openen.

Bezorgingen aan de pakketkluizen van Budbee worden in Nederland gedaan met fossielvrije en hernieuwbare brandstoffen. Een Budbee-pakketkluis biedt daarnaast plaats aan 37 tot 258 pakketten dus de koerier kan bij één bezorging tientallen tot honderden pakketten tegelijk afleveren. Daardoor zijn de pakketkluizen zowel een gemakkelijke als duurzamere optie voor consumenten die online winkelen.

De eerste pakketkluizen zijn vanaf deze week te vinden in vijftien Albert Heijn-winkels in Nederland en België. De komende twee jaar wordt dit aantal uitgebreid naar 700 winkels.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond