Deel dit artikel
-

[Agency Talk] ‘Schroom niet voor prijsverhoging door inflatie’

“Als het moet, dan moet je de prijzen verhogen. Anders bestaan we over vijf jaar niet meer.” Jasper Verbunt van Redkiwi kiest voor gezond verstand als hij naar de prijsontwikkeling richting de toekomst kijkt.

De ondernemer spreekt samen met Boris Nihom van Dentsu Creative over het leiden van een digitaal bureau. Het onderwerp in deze Agency Talk op Emerce TV is ‘Hoe maak je marge?’. De vraag lijkt zo simpel, maar het antwoord kan op tal van manieren worden ingekleurd. Van riskant opportuun tot veilig en duurzaam.

Nihom: “Het gaat om twee dingen: betaald krijgen voor de waarde die je levert en vervolgens zorgen dat je dat geld niet allemaal uitgeeft. Dat betekent dat je de juiste keuzes moet maken op die beide vlakken. Slimme bureaus hebben geleerd iets slimmer te organiseren, met minder overhead.“

Verbunt gooit het over een andere boeg: “Als je ziet hoeveel het kost om nieuwe klanten te werven, dan haal je beter en makkelijker marge bij je bestaande klanten. Bij die groep loopt alles al. Verder moet je je administratie op orde hebben, een goede basis.”

Over prijsverhoging uit inflatie doorberekenen naar klanten, een actuele vraag: “Als het moet, moet het. Tegen grote klanten ben je duidelijk en persoonlijk. Doe je het als bureau niet, dan besta je over vijf jaar niet meer. Daar zijn die klanten ook niet bij gebaat. Het begint bij een goede klantrelatie.”

Nihom en Verbunt bespreken, onder leiding van René Hendriks, een brede waaier van margethema’s. Van verdeling van de omzet uit meerdere bronnen, onderhandelen op prijs als race naar de bodem, liever niet werken met start-ups, fixed fee trajecten en fuck-up budgetten waarbij je mislukkingen incalculeert.

Een informatief gesprek voor bureaudirecteuren, online ondernemers en investeerders die de niertjes van dit deel van de bureauwereld willen proeven.

Eerdere Agency Talks:
Hoe vind en behoud je het juiste talent in een killing arbeidsmarkt? (28 februari 2024)
De belangrijkste hersenkrakers voor bureaus in 2024 (10 januari 2024)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond