Deel dit artikel
-

Agentschap Telecom pleit voor eisen cyberveiligheid apparaten

Acht simpele eisen kunnen de cyberveiligheid van ‘slimme apparatuur’ al sterk verbeteren. Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van Agentschap Telecom is uitgevoerd. De toezichthouder beveelt fabrikanten van slimme apparaten aan de acht eisen te gebruiken bij de productie van en handel in slimme apparatuur.

Om consumenten beter te beschermen tegen cyberaanvallen moeten standaard fabriekswachtwoorden verboden worden, zo stellen de onderzoekers. Het installeren van updates moet geautomatiseerd verlopen, fabrikanten moeten beveiligde verbindingen gebruiken en geen onnodige verbindingen toestaan. Ook moeten fabrikanten en aanbieders van slimme apparaten consumenten beter informeren over het veilig gebruiken van slimme apparaten.

Gebruikers van slimme apparaten kunnen zelf ook al veel doen om hun apparaten minder kwetsbaar te maken voor ongewenste toegang en cyberaanvallen. Het agentschap adviseert: voer regelmatig updates uit, kies een sterk wachtwoord, deel zo min mogelijk informatie met het apparaat en koppel het apparaat niet onnodig aan een netwerk. Veel apparaten hoeven voor gebruik niet online te zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond