Deel dit artikel
-

AH to go test kassaloos shoppen

AH to go start eerder dan verwacht een test met kassaloos shoppen. Met Tap to Go kunnen consumenten producten kopen zonder langs de kassa of scan to go te gaan. De test is gestart in de AH to go in het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam.

De AH to go in het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam is voorzien van elektronische schapkaarten die gescand kunnen worden met een kaart of binnenkort met een smartphone. Na eenmalige aanmelding via een app kunnen de deelnemers aan de proef nog sneller hun koffie of lunch halen.

Het enige wat ze hoeven te doen is het schapkaartje te tappen en het product te pakken. Zo kan de klant zonder de pinpas te trekken meteen naar buiten lopen en zijn weg vervolgen. Binnen 10 minuten wordt het bedrag automatisch afgeschreven van hun rekening.

Albert Heijn gaat niet zover als Amazon. Die introduceerde de Amazon Go formule: Betalen doe je daar ook met een app. Maar die app hoef je alleen maar te gebruiken als je binnenkomt, daarna kan hij in zak of tas blijven zitten. Via computervisie en kunstmatige intelligentie ‘ziet’ de winkel wat je meeneemt en zelfs welke artikelen je na inspectie weer op het schap legt.

Naar verwachting wordt de test aan het eind van het tweede kwartaal uitgebreid naar meerdere AH to go winkels.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond