Deel dit artikel
-

Ahold Delhaize met robots bij click & collect

Ahold Delhaize rolt in Amerika een nieuw concept uit waarbij robots online orders van consumenten gaan samenstellen bij een supermarkt.

“We noemen het ook wel een mini gerobotiseerd warehouse”, legt een woordvoerder van de supermarktketen uit. In de VS heeft Ahold Delhaize sinds kort een samenwerking met de start-up Takeoff.com om diens technologie te implementeren bij 21 winkels.

Het gaat om de winkels van het label Stop & Shop. In het noordoosten van de Verenigde Staten is dat een bekende keten. Hij heeft ruim vierhonderd filialen. In 21 vestigingen wordt zeventig miljoen dollar geïnvesteerd om een nieuw winkelconcept naartoe uit te rollen.

Robotisering van het magazijn van die filialen is onderdeel van het nieuwe concept. Natuurlijk wordt daarbij ook met een schuin oog gekeken naar de hoge mate van automatisering bij Chinese supermarkten.

Bij Stop & Shop kunnen klanten via een app of website een bestelling opgeven. Vervolgens kan de magazijnrobot direct aan de slag om het winkelmandje direct te vullen. De bestelling staat klaar om op te halen op het moment dat de klant wenst.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: Mike Mozart (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond