Deel dit artikel
-

Ahold lijft Amerikaanse boodschappenbezorger FreshDirect in

Ahold Delhaize neemt voor een onbekend bedrag de Amerikaanse boodschappenbezorger FreshDirect over, samen met Centerbridge Partners, dat een belang van 20 procent krijgt. De overname moet in het eerste kwartaal zijn afgerond.

De naam blijft, evenals het hoofdkantoor in de Bronx in New York.

FreshDirect bestaat al twintig jaar (opgericht door oud-Fairway Market CEO Joe Fedele en Jason Ackerman) en 60 procent van het aanbod bestaat uit versproducten. Behalve in New York bezorgt het bedrijf New Jersey, Connecticut, Pennsylvania, Delaware en Washington, DC.

Ahold heeft het bedrijf overgenomen om te kunnen concurreren met Amazon en Walmart. De markt voor online boodschappen heeft bovendien een flinke boost gekregen door de coronapandemie. Dat blijkt ook uit de recente kwartaalcijfers. Online bestellingen groeiden in het derde kwartaal met 115 procent.

FreshDirect wordt de tweede online boodschappen bezorger van Ahold in de VS. Het is ook eigenaar van Peabod.

In 2000 verwierf Ahold, dat al sinds 1996 met Peapod samenwerkte in Boston en op Long Island, 51 procent van de aandelen van de beursgenoteerde internetkruidenier voor 73 miljoen dollar. Vooralsnog zijn er geen plannen om Peabod en FreshDirect samen te voegen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond