Deel dit artikel
-

Minder omzet voor bol.com in eerste kwartaal

Er werd minder online gekocht bij Ahold Delhaize. De totale netto online consumentenomzet daalde met 1 procent na een groei van 103,3 procent tijdens het eerste kwartaal in het voorgaande jaar. Ahold verklaart dit doordat de winkels na de lockdowns weer opengingen.

Vooral bol.com merkte hiervan de gevolgen. Daar bedroeg de netto online consumentenomzet 1,3 miljard euro tegen 1,4 miljard in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Een daling van 7 procent. CEO Frans Muller tekent daarbij aan dat de hele markt kromp met circa 15 procent.

Bol.com’s percentage van de netto online consumentenomzet van externe verkopers was 60 procent. Er waren 49.000 partners in het eerste kwartaal.

De netto-omzet van de totale groep steeg met 8,3 procent tot 19,8 miljard. De nettowinst van Ahold Delhaize bedroeg in het kwartaal 546 miljoen, een stijging van 1,3 procent in vergelijking met de resultaten van vorig jaar.

De Europese netto-omzet bedroeg 7,6 miljard, een stijging van 0,3 procent bij constante wisselkoersen.

Hoewel de aanhoudend hoge inflatie, stijgende kosten en verstoringen van de toeleveringsketen uitdagend blijven, blijft de directie optimistisch over 2022. Voor 2022 mikken analisten op een omzet van 79.792 miljoen euro en een nettowinst van 2.153 miljoen euro.

In een toelichting meldt topman Muller dat de eerder aangekondigde beursgang van bol.com is voorzien voor de tweede helft van 2022.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond