Deel dit artikel
-

E-commerce Ahold Delhaize dit jaar naar 7 miljard euro, 4400 nieuwe partners voor bol

E-commerce bij Ahold Delhaize, moederbedrijf van bol.com, passeert dit jaar de 7 miljard euro. De retailer verwacht het record op basis van de groei van het handelsvolume in het afgelopen kwartaal van maar liefst 77,6 procent.

In de VS steeg de e-commerce omzet met 127 procent naar 512 miljoen euro omdat meer online werd besteld. Het aantal online bestellingen voor boodschappen nam met 40 procent toe. In Europa ging het om een bedrag van 834 miljoen. Het handelsvolume van alle partners bij onder meer bol.com bedroeg 1,3 miljard, een groei van 65 procent.

Niet minder dan 4400 nieuwe partners bieden hun handel via bol.com aan.

Albert Heijn zag in Nederland een sterke groei van het aantal bezorgingen aan huis. Een nieuw distributiecentrum in Oosterhout moet dit proces ondersteunen, de capaciteit wordt verder vergroot in het derde kwartaal. Inmiddels is Albert Heijn ook in Belgie begonnen met bezorgen.

In Griekenland en Roemenië, waar Ahold ook actief is, werden eveneens dc’s voor thuisbezorging geopend.

De netto-omzet van de totale groep, inclusief winkels, steeg 17,1 procent naar 19,1 miljard euro. De operationele winst eindigde iets boven 1 miljard euro. De nettowinst bedroeg 693 miljoen. Wel moest het bedrijf het afgelopen half jaar 330 miljoen euro opzij zetten voor maatregelen rond COVID 19.

Het concern heeft de verwachtingen voor de rest van het jaar verhoogd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond