Deel dit artikel
-

Bol.com in coronamaanden 40 procent gegroeid, 1700 nieuwe verkooppartners

Ondanks allerlei veiligheidsmaatregelen in de winkels heeft Ahold Delhaize, moederbedrijf van bol.com en ah.nl, onmiskenbaar geprofiteerd van de coronacrisis. De online omzet groeide in het eerste kwartaal met 30 procent naar 998 miljoen euro. bol.com zag de omzet in het kwartaal alleen al met 40 procent toenemen.

De handelsomzet voor online partners bedroeg zo’n 1,3 miljard euro, een groei van 66 procent (pdf). bol.com verwelkomde in het afgelopen kwartaal 1700 nieuwe verkooppartners, waarmee het totaal op 28.000 komt.

In Europa (voornamelijk Benelux) kwam de online omzet uit op 674 miljoen euro tegen 540 miljoen een jaar terug.

In de VS groeide de online verkoop met 42 procent naar 324 miljoen euro. Ahold heeft daar het aantal ophaalpunten fors uitgebreid.

De resultaten van de totale groep werden eveneens ‘significant’ beïnvloed door COVID-19. De omzet kwam uit op 18,2 miljard euro, 14 procent meer dan een jaar geleden. Alleen al in maart steeg de omzet van 26,9 procent, mede dankzij het hamstergedrag van consumenten. De operationele winst bedroeg 964 miljoen euro, tegenover 675 miljoen euro vorig jaar. De nettowinst liep op van 435 miljoen naar 645 miljoen euro, ofwel 0,60 euro per aandeel.

Of de omzetgroei ook de rest van het jaar zal doorzetten, is moeilijk te zeggen. Ahold Delhaize maakt ook hogere kosten vanwege de corona-uitbraak. Vorige maand heeft Albert Heijn 600 extra medewerkers aangetrokken die in de vijf home shop centers de boodschappen verzamelen en inpakken en vanuit deze locaties bij klanten thuisbezorgen. Sinds 3 mei wordt ook op zondag bezorgd.

Deel dit bericht

1 Reactie

Alex

Het wordt bol.com kennelijk te veel. Want na 5 mailtjes en meerdere telefoontjes naar de partner service is het nog niet gelukt om ons te antwoorden. Dus leuk nieuwe partners maar besteed ook even aandacht aan je bestaande partners. Zolang ze kunnen profiteren van je staan ze vooraan met allemaal mooie groeiprogrammas maar als je nu hulp nodig hebt hoor je niks van ze.

Bye bye Bol.com

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond