Deel dit artikel
-

Handelsomzet bol.com stijgt met 6,2 procent

De handelsomzet bij bol.com is in het derde kwartaal met 6,2 procent gegroeid. Verkopen van derden maken nu 62 procent deel uit van de omzet, al is dat wel eens hoger geweest. In Europa brachten de online activiteiten van Ahold Delhaize 1,3 miljard euro op. Bol.com verdient nog elk kwartaal meer aan advertenties. De (onbekende) omzet steeg met 48,8 procent.

De totale netto online consumentenverkopen van Ahold stegen in het derde kwartaal met 6,4 procent bij constante wisselkoersen tot 2,1 miljard euro. De handelsomzet voor aangesloten partners steeg 3,2 procent naar 2,7 miljard.

De totale omzet van Ahold Delhaize daalde evenwel op jaarbasis van 22,4 miljard naar 21,9 miljard euro. In het tweede kwartaal van 2023 kwam de omzet uit op 22,1 miljard euro. De operationele winst bedroeg 625 miljoen, minder dan waarop was gerekend. Onder de streep restte een nettowinst van 394 miljoen euro.

Voor 2023 mikt de consensus op een groepsomzet van 88,9 miljard euro en een nettowinst van zo’n 2,3 miljard euro.

Vanochtend werd bekend dat flitsbezorger Getir online supermarkt FreshDirect overneemt. Kennelijk zag Ahold geen brood meer in de verdere uitbreiding van het onderdeel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond