Deel dit artikel
-

AI maakt tv-commercial voor pizza in 3 uur

De basistechniek is nog maar een paar maanden oud, maar een professional slaagde er in om louter met AI binnen drie uur tijd een complete tv-commercial te produceren.

De eerlijk gebiedt direct te zeggen, dat de commercial waarschijnlijk niet door de finale ballotage zou komen. Niettemin ogen de opzet en uitwerking precies zoals een commercial voor een pizzaketen eruit zou kunnen zien.

Maker Pizza Later, een schuilnaam, gebruikte meerdere AI-modellen om subonderdelen van de commercial in elkaar te zetten.

Het wat ongemakkelijke eindresultaat:

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Het script werd gemaakt met ChatGPT, de voice-over met ElevenLabs, de foto’s van Midjourney, de video-animatie met Runway AI en de muziek met Soundraw.

De maker van de video is al decennia actief in de creatieve digitale wereld en stoeit sinds maanden met de verschillende AI-modellen. Aan de productietijd, drie uur, ligt jaren ervaring ten grondslag.

Een ander voorbeeld, een tv-reclame voor een niet-bestaand biermerk:

Uit dit Twitter-draadje:

Het is aannemelijk dat AI’s en makers met de tijd beter worden en grote delen van het creatieve proces kunnen gaan overnemen. Makers moeten ervaren prompters en modelkenners worden. Over de hele linie kunnen productiekosten voor video met tientallen procenten afnemen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond