Deel dit artikel
-

Airbnb draagt 5 miljoen toeristenbelasting af aan Amsterdam

Airbnb verwacht op jaarbasis bijna 5,5 miljoen euro aan toeristenbelasting af te dragen aan de Gemeente Amsterdam. Dit is het resultaat van de overeenkomst die Airbnb en Amsterdam eerder dit jaar zijn aangegaan. Sinds februari 2015 betalen Airbnb gasten 5 procent toeristenbelasting op alle boekingen van Amsterdamse accommodaties.

5,5 miljoen is voldoende om het steunfonds voor Amsterdamse startups te verdubbelen, of 18 huldigingen van Ajax te bekostigen, aldus het Amerikaanse bedrijf.

Airbnb begon op 1 februari 2015 met het innen en afdragen van toeristenbelasting over boekingen in Amsterdam, na een overeenkomst met de gemeente. Deze overeenkomst is de eerste in Europa die een stad met Airbnb aan is gegaan, en bevat ook andere maatregelen met als doel ‘verantwoorde verhuur’ van particuliere woningen in Amsterdam te stimuleren.  Airbnb stuurt verhuurders in Amsterdam ieder half jaar een bericht om hen te herinneren aan de regels en wetgeving die voor hen van toepassing zijn.

Airbnb heeft inmiddels ook in andere steden het innen en de afdracht van toeristenbelasting op zich genomen, waaronder Parijs (de stad met wereldwijd het grootste Airbnb-aanbod), San Francisco, Philadelphia, Chicago en Washington D.C.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond