Deel dit artikel
-

Airbnb gaat toeristenbelasting voor vakantieverhuur innen en afdragen aan gemeente Den Haag

Vanaf 1 januari 2022 gaat Airbnb automatisch toeristenbelasting innen en afdragen aan de gemeente Den Haag. Zo kunnen verhuurders op Airbnb makkelijker toeristenbelasting betalen.

De gemeente heeft een overeenkomst gesloten met het verhuurplatform Airbnb. Na Amsterdam, Haarlem en Rotterdam is Den Haag daarmee de vierde gemeente in Nederland die een dergelijke overeenkomst aangaat.

De samenwerking tussen Airbnb en de gemeente Den Haag biedt verhuurders een eenvoudige manier om hun toeristenbelastingen te betalen en maakt het voor de gemeente gemakkelijker om deze inkomstenbron te benutten.

Deel dit bericht

1 Reactie

jan

dit kan niet…. voorbeeld, heffing van toeristenbelasting is voor vele gemeenten verschillend, in mijn voorbeeld in mijn huis waar ik zelf woon verhuur ik via airbnb 2 kamers. omdat ik er zelf ook woon betaal ik aan toeristenbelasting 1 euro per nacht, in andere situaties betaal je in Enschede 2,70 Euro. Hoe weet en op basis van welke informatie weet airbnb welke heffing moet worden toegepast??Ik heb begin dit jaar een een controle van de toeristen belasting gehad en deze heeft mij de juiste regelgeving toe gestuurd, die ik hierbij toevoeg:

Hierbij, zoals gisteren afgesproken, het digitale nachtverblijfregister van de gemeente Enschede. Ook heb ik voor u de geldende verordening voor u toegevoegd als bijlage.
Tevens hebben we geconcludeerd dat uw accommodatie in het lage tarief dient te vallen. Dit betekend dat u in de toekomst uw aangifte in het lage tarief mag doorgeven. De toeristenbelasting voor uw accommodatie is dan ook € 1,00 p.p.p.n.
Mijn advies aan u is om elk jaar goed de verordening te checken of hier iets aan het tarief gewijzigd is.
Mocht u, nu of in de toekomst, vragen hebben kunt u altijd contact opnemen.

Met vriendelijke groet,​

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond