Deel dit artikel
-

Airbnb integreert Resy-aanbod in app en op site

Airbnb heeft een volgende stap gezet in de strategie om een one-stop-shop voor reizigers te worden. Restaurantapp Resy wordt geïntegreerd in de app van Airbnb, zodat gebruikers daar meteen een tafel in een restaurant kunnen reserveren.  

Vooralsnog gaat het om de 650 restaurants in de VS die in de Resy-app boekbaar zijn. Op de Airbnb-site en in de –app is een Resy-tabje toegevoegd waar gasten kunnen filteren op keuken, tijd van de dag of met behulp van een kaart een restaurant kunnen vinden in de buurt waar zij verblijven. De boeking wordt direct op het Airbnb-platform gemaakt.

De bedoeling is dat gasten in de toekomst ook kunnen afspreken met andere Airbnb’ers. Verder wordt gewerkt aan het toevoegen van internationaal aanbod, dus restaurants buiten de VS.

Volgens Airbnb hebben haar gasten vorig jaar tijdens hun verblijf 6,5 miljard dollar uitgegeven in restaurants in vierenveertig landen wereldwijd.

Airbnb wil meer zijn dan alleen een bemiddelaar van accommodaties. Eerder startte het bedrijf daarom met het aanbieden van excursies. Vliegtickets zouden ook op het verlanglijstje staan.

Resy werd in 2014 opgericht en heeft meer dan 1,6 miljoen gebruikers.

Headerfoto: Jenny Morgan

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond