Deel dit artikel
-

Airbnb introduceert COVID hygiënerichtlijnen voor verhuurders

Airbnb kondigt nieuwe hygiënerichtlijnen voor verhuurders aan in verband met het coronavirus. Het bedrijf lijkt rekening te houden met de nodige schroom van consumenten om weer op reis te gaan.

Airbnb heeft een flinke klap gekregen van de coronacrisis. Veel Airbnb accommodaties staan leeg doordat er nauwelijks nog gereisd wordt. Het bedrijf heeft zijn belangrijkste verhuurders een compensatie aangeboden.

Tegelijk heeft Airbnb een nieuwe strategie aangekondigd: het wil zich mede gaan richten op kamerverhuur voor de lange termijn, waarbij met name moet worden gedacht aan studenten.

De nieuwe richtlijnen zijn volgens Airbnb bedoeld om verhuurders (hosts) en gasten gerust te stellen wanneer het openbare leven stap voor stap wordt hervat.

De nieuwe richtlijnen worden in mei gepubliceerd en bevatten specifieke informatie over COVID-19 preventie, bijvoorbeeld het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals maskers en handschoenen voor hosts of hun schoonmakers, evenals ontsmettingsmiddelen die zijn goedgekeurd door officiële instanties.

Het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) heeft daarnaast een 24-uurs wachttijd aanbevolen wanneer gasten vertrekken en nieuwe gasten arriveren.

Verhuurders kunnen ook kiezen voor de nieuwe optie Booking Buffer. Hiermee wordt een periode tussen opeenvolgende verblijven gecreëerd. In deze periode zal hun accommodatie niet verhuurd worden en zullen er geen andere activiteiten naast het schoonmaken plaatsvinden. Reserveringen worden automatisch geblokkeerd gedurende een tijdsbestek van 72 uur.

Foto Airbnb

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond