Deel dit artikel
-

Airbnb komt Amsterdam tegemoet

Airbnb heeft een overeenkomst gesloten met de gemeente Amsterdam voor het beperken van de sociale overlast die het gevolg is van de populariteit van de verhuurbemiddelaar. Het is vanaf 1 januari a.s. niet langer mogelijk om langer dan zestig nachten per jaar je huis te verhuren via de site. Dit is het door de gemeente gestelde maximum.

In Amsterdam worden naar schatting 15.000 kamers en appartementen aangeboden voor de tijdelijke verhuur aan toeristen. Buurtbewoners klagen dat hierdoor de sociale cohesie vermindert en ondervinden overlast van dronken en/of luidruchtige toeristen. Bovendien ontstaat er een tekort aan woningen doordat het lucratiever is om te verhuren aan vakantiegangers dan aan woningzoekenden.

Met ingang van 1 januari krijgen Amsterdamse verhuurders een teller te zien op de site. Als zij hun huis zestig nachten hebben verhuurd, kunnen ze geen boekingen meer accepteren.

“We nemen deze stap om ervoor te zorgen dat de Airbnb community in Amsterdam succesvol kan blijven en dat ons platform verantwoord verhuren bevordert,” aldus Airbnb in een mail naar haar hosts.

De beperking geldt niet voor mensen die een deel van hun huis verhuren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond