Deel dit artikel
-

Airbnb krijgt claim van 760 miljoen euro

Claimorganisatie servicekostenterug.nl legt een claim van 760 miljoen euro neer bij Airbnb. Volgens de organisatie vraagt Airbnb niet alleen geld voor haar service aan de verhuurder, maar ook aan de huurder. Dat is in Nederland niet toegestaan.

Afgelopen maart gaf de rechtbank in Amsterdam een individuele klant van Airbnb gelijk. Airbnb moet de servicekosten van deze huurder terugboeken.

Met deze uitspraak ligt de weg open voor duizenden klanten die een woning via Airbnb hebben geboekt, in het binnen of buitenland.

Servicekostenterug.nl claimde in de zomer al 300 miljoen, maar ze hebben deze claim verhoogd tot ruim 760 miljoen, zo bleek gisteren bij het programma Radar. De verhoging komt door een herberekening in verband met nieuwe informatie.

De Rechtbank Rotterdam heeft onlangs aangekondigd alle lopende procedures over de servicekosten van Airbnb te schorsen en de relevante juridische vragen voor te leggen aan de Nederlandse Hoge Raad. Een uitspraak van de Hoge Raad wordt in de loop van 2021 verwacht.

Airbnb heeft in een reactie laten weten dat ze de uitspraak van de Nederlandse Hoge Raad afwachten. De claimbedragen zijn volgens het bedrijf onjuist en misleidend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond