Deel dit artikel
-

Airbnb ‘lanceert’ Nederlandse start-up

Start-up Formitable heeft wel een hele grote partner aan de haak geslagen. Het is daar net mogelijk om ook restaurants te boeken vanaf de homepage en gebeurt met Nederlandse technologie.

De eerste boeking was een tafeltje voor twee bij een restaurant in Koeweit. Raymond Wilders herinnert het zich nog goed. Het gebeurde immers vorige week pas. Airbnb had een rubriek toegevoegd aan de homepage van zijn app en site. De Amerikanen gebruiken de API van het bedrijf dat Wilders vorig jaar begon met Cyril Mestrom en Milan van de Goor.

“We hebben hier een jaar aan gewerkt. Met Formitable leveren we een systeem voor online boekingen bij restaurants. Wie dat wil kan met ons systeem ook een aanbetaling laten doen, om het aantal no-shows te dempen.”

Airbnb is eigenlijk niet meer dan een partner uit het netwerk van de Amsterdamse start-up. Het tekende bijvoorbeeld ook Diningcity, Heerlijk.nl en Bookdinners. En foodblogs, want ook zij kunnen de boekingssystematiek integreren in hun sites.

De Amerikaanse boekingssite voor slaapplaatsen probeert zijn gebruikers zoveel mogelijk binnen de eigen muren te houden. Daarom is het bijvoorbeeld mogelijk om er ook tripjes te boeken en sinds kort dus ook restaurantstafels. “Het interessante is dat ze enkel de locaties tonen die hun locatieverhuurders tippen aan de eigen gasten”, zoals bijvoorbeeld deze in Amsterdam.

De samenwerking met Formitable geldt wereldwijd. Airbnb betaalt een commissie aan de Nederlanders voor iedere gerealiseerde boeking.

Wilders: “Ze kiezen er bewust voor om met een API-gebaseerd bedrijf samen te werken en niet te kopen.” Dat werkt sneller. “De DNA’s van beider bedrijven liggen wel heel dicht bij elkaar.”

Binnenkort begint Airbnb een internationale campagne om de nieuwe feature te promoten. Het gebruik van de boekingsengine schiet dan naar verwachting de lucht in, een droomstart voor de Amsterdammers.

Formitable haalde in het najaar van 2017 280.000 euro groeigeld op bij business angels.

Foto: Roman Boed (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond