Deel dit artikel
-

Airbnb lanceert tool om Amsterdam te ondersteunen met registratie

Airbnb lanceert de Airbnb City Portal voor Amsterdam, een tool die het de gemeente gemakkelijker moet maken om de registratieplicht voor vakantieverhuur te handhaven.

De City Portal werd een jaar geleden door het Amerikaanse bedrijf geïntroduceerd als hulpmiddel voor lokale overheden. Het portaal maakt het eenvoudiger om advertenties met een mogelijk onjuist registratienummer of een ongeldige vrijstelling op het platform te identificeren en te melden.

In Nederland wil Airbnb in 2022 ook een online stadsportaal lanceren in Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Airbnb had al toegezegd om vrijwillig alle advertenties die geen registratienummer hebben te verwijderen, tenzij deze advertenties in aanmerking komen voor een vrijstelling. Zo hoeven hotels en service appartementen, die ook via het Airbnb platform geboekt kunnen worden, geen registratienummer aan te vragen omdat zij al aan andere regelgeving voldoen.

De meerderheid van de verhuurder op Airbnb in Amsterdam zijn gewone mensen die hun woning delen, zich aan de regels houden en hun woning zo’n 15 nachten per jaar delen. De meerderheid van de actieve hosts is al geregistreerd bij de gemeente. Hosts die worden verwijderd hebben meestal weinig of geen recente activiteit op Airbnb.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond