Deel dit artikel
-

Airbnb overspoeld met Olympische bedden Parijs

Twee derde van de Parijse bedden op Airbnb zijn geboekt voor overnachtingen tijdens de Olympische Spelen. Het is de vraag of de duurdere bedden überhaupt geboekt gaan worden.

Het aantal beschikbare bedden in de regio Parijs is met de helft toegenomen in vergelijking met vorig jaar. Bewoners van de lichtstad proberen een slaatje te slaan uit het feit dat de Olympische Spelen zich bij hun huis afspelen en dat er vijftien miljoen bezoekers worden verwacht.

Het aanbod echter overstijgt de vraag enorm, zo blijkt uit cijfers van AirDNA. Dat is een databedrijf dat het wereld van Airbnb in cijfers, trends en statistieken omzet.

Zo blijken er elke maand 3.500 slaaplocaties bij te komen. Vorige maand stond het aantal in Parijs zelf op 88,800 (+43% vergeleken met 2023) en in de omliggende steden op 82.500 (+67%).

Twee op de drie locaties staat nog vacant voor de periode van 26 juli tot 11 augustus.

Met name de duurdere locaties, kosten: vanaf 500 euro per nacht, zijn nog ruimschoots beschikbaar.

Het is niet duidelijk of de Olympische bezoekers nog wachten op exacte speeldata en -locaties van hun favoriete sporten en pas dan een slaapplek boeken. Van lang niet alle sporten zijn de speelschema’s bekend.

Foto: 0x FF (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond