Deel dit artikel
-

‘Airbnb voor parkeerplaatsen’ groeit in Nederland

In Amsterdam heeft Mobypark inmiddels 400 parkeerplaatsen beschikbaar, buiten de reguliere parkeerruimtes om. Nu zoekt het bedrijf ruimtes bij hotels en bedrijven in de andere grote steden.

Oorspronkelijk komt Mobypark uit Frankrijk, waar het in Parijs hevig concurreert met een aantal andere partijen om ‘particuliere’ parkeerplaatsen die niet gebruikt worden te ontsluiten. Sinds het bedrijf vorig jaar aan Startupbootcamp deelnam, is het ook live in Nederland. Afgelopen halfjaar haalde het zes ton op bij private investeerders om de lokale markt te ontginnen.

Manuel Cayre: “Gedurende de dag zijn er veel parkeerplaatsen in de grote steden die niet benut worden. Denk aan gelegenheden bij hotels, bedrijven maar ook particulieren. Die markt willen we aanboren. Locatie-eigenaren kunnen die ruimtes via ons ontsluiten voor automobilisten.”

Hotel Krasnapolsky in Amsterdam is bijvoorbeeld een van de bedrijven die meedoet. Wie daar via Mobypark parkeert, betaalt drie euro per uur. Wie zijn auto een paar honderd meter verderop in de Q-Park bij de Bijenkorf zet, betaalt het dubbele. Het hotel verdient geld aan ruimte die anders niets opleverde, Mobypark vangt een x-aantal procent over het parkeergeld. Bestuurders vinden de parkeerplaats via de site of app.

Cayre vertelt dat zijn bedrijf nu het Nederlandse bereik wil vergroten. Amsterdam kent met vierhonderd parkeerplaatsen op 26 locaties een goed startpunt. Hij opent nu de gesprekken met locatie-eigenaren in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Den Bosch.

De geboren Argentijn vertelt dat niet enkel bedrijven maar ook particulieren zich voor de dienst kunnen aanmelden. Per dag kunnen ze aangeven wanneer hun parkeerplaats openstaat voor derden. Daarvoor vangen ze twintig procent commissie. Deze zomer houdt de startup een tv-campagne op AT5 om inwoners van Amsterdam hierop te wijzen.

“De helft van het gebruik hier in Nederland komt voor rekening van buitenlandse toeristen, vooral Duitsers”, zegt hij over de Airbnb voor parkeerplaatsen.

Vorige week ging de Nederlandse vertaling van de site live.

Foto: lanier67 (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Hendrik

Al bekend systeem.
Parkeerdichtbij.nl biedt dit al 6 jaar aan in NL.
En bij dit platform hoeft de aanbieder van een parkeerplaats helemaal niets te betalen.
Ik adverteer en parkeer daarom liever via dit gratis platform.

Koen Heuvel

Leuk concept en makkelijk in gebruik. Je reserveert en betaalt een parkeerplaats vooraf en je ziet waar en of er gelegenheid beschikbaar is. In vergelijking tot parkeerdichtbij lijkt mobypark sneller en gebruikersvriendelijker. Veel succes!

Ramon

I see now that Mobypark is focusing in travellers. Good move, Parkeerdichtbij impossible to book, useful site.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond