Deel dit artikel
-

Airbnb profiteerde van zonsverduistering

Kamerverhuurder Airbnb heeft een beter gepresteerd dan verwacht kwartaal afgesloten, hoewel de omzetverwachting voor het lopende kwartaal tegenvalt.

Airbnb boekte in de eerste drie maanden van 2024 een 18 procent hogere omzet van 2,1 miljard dollar, in vergelijking met 1,8 miljard dollar een jaar eerder.

De aangepaste EBITDA steeg op jaarbasis met 62 procent tot 424 miljoen dollar.

De nettowinst bedroeg 264 miljoen dollar, tegenover 117 miljoen dollar een jaar gleden.

De brutoboekwaarde bedroeg in het eerste kwartaal 22,9 miljard dollar. Het bedrijf rapporteerde 132,6 miljoen geboekte nachten, een stijging van 9,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, en hoger dan de 132,1 miljoen die analisten hadden verwacht.

In zijn brief aan aandeelhouders zegt Airbnb dat het al een robuuste vraag naar reizen ervaart voor het hoogseizoen, met name rond aankomende evenementen zoals de Olympische Spelen in Parijs. Het bedrijf zei dat het 500.000 gasten had die tijdens de zonsverduistering op kamers van Airbnb verbleven.

Voor het lopende kwartaal wordt een omzet voorzien van 2,68 tot 2,74 miljard dollar, wat neerkomt op een omzet van 2,71 miljard dollar. Analisten rekenden op een omzet van 2,74 miljard dollar.

Airbnb is een zeer winstgevend bedrijf geworden. De jaarlijkse omzet steeg tot 4,7 miljard dollar in 2023 van een verlies van 4,5 miljard in 2020. De bruto boekingswaarde van Airbnb steegvorig jaar tot 73,3 miljard.

De aandelen zijn de afgelopen zes maanden met 30,2 procent gestegen en het afgelopen jaar met 34,4 procent.

De online reisindustrie staat er redelijk goed voor, al geldt dat niet voor alle spelers. Booking had een sterk kwartaal. Expedia, aan de andere kant, had een zwak kwartaal.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond