Deel dit artikel
-

‘Airbnb start voorbereidingen beursgang’

Airbnb zou nog deze maand stappen willen zetten voor een beursgang voor het einde van het jaar. Volgens The Wall Street Journal helpen banken Morgan Stanley en Goldman de voormalige startup met het IPO-proces.

Het Amerikaanse bedrijf had vorig jaar al naar de beurs willen gaan via een zogeheten directe vermelding. Net als Spotify, wil Airbnb bestaande aandelen, die al in handen zijn van geldschieters, aan de beurs registreren. Normaal gesproken willen bedrijven met een beursgang juist geld ophalen bij nieuwe investeerders.

Het moment van de beursgang is opmerkelijk. Het bedrijf heeft enorme klappen gekregen als gevolg van de coronacrisis. Airbnb zette reeds in mei als gevolg van de coronacrisis een kwart van zijn personeel op straat. 1900 van de 7500 werknemers verloor zijn baan. Het was zelfs een van de grootste ontslagrondes in Silicon Valley sinds de pandemie begon. CEO Brian Chesky sprak van ‘een van de schrijnende crises in ons bestaan’.

Daarnaast heeft Airbnb 2 miljard dollar moeten lenen om de crisis te overleven.

Niettemin heeft de markt zich weer enigszins hersteld in mei en werden er meer reizen geboekt in de VS dan in dezelfde periode in 2019. De omzet van Airbnb wordt dit jaar niettemin vermoedelijk gehalveerd.

Boodschappenbezorger DoorDash, Coinbase en Palantir willen dit jaar ook nog naar de beurs.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond