Deel dit artikel
-

Airbnb veert op door weekendjes weg (update)

Verhuurplatform Airbnb, dat enorm is getroffen door de coronacrisis, ziet weer licht in de tunnel. In mei en juni zijn opvallend veel vakantiewoningen geboekt, met name in Duitsland, Portugal en Zuid Korea. Alleen worden de kamers dit keer door inwoners van die landen gehuurd.

‘Mensen die een paar maanden thuis moesten zitten, willen er nu wel eens uit, dat is echt zichtbaar,’ vertelt CEO Brian Chesky aan Bloomberg.

Er zijn in de periode tot 3 juni meer Amerikaanse overnachtingen geboekt dan vorig jaar in deze tijd. Ook Expedia’s Vrbo en Booking Holdings zien een duidelijke stijging.

Iemand uit New York die een week naar Parijs zou zijn gegaan, boekt nu een woning in de Catskills voor een week. Populaire bestemmingen zijn Big Bear Lake in Californië, de Smoky Mountains en Port Aransas in Texas.

Mei 2020 was ook de recordmaand voor binnenlandse boekingen in Nederland. Het aantal binnenlandse boekingen is 50 procent hoger dan in de maand met het vorige record. Vorig jaar hebben bijna een half miljoen Nederlanders via Airbnb een binnenlandse reis geboekt – dit is 22 procent van alle reizigers.

Nederlanders boeken vakanties dichtbij huis: In april en mei 2020 bevond een op de vier geboekte accommodaties zich binnen een straal van 80 kilometer, voor de pandemie was dit 1 op de 10 accommodaties (voor maart 2020).

Naast Utrecht en Amsterdam zijn Nederlanders bovenmatig geïnteresseerd in Zeeland, Friesland, Den Helder en Groningen.

Airbnb erkent dat het niveau van voor de coronacrisis nog lang niet is bereikt. De markt voor vliegvakanties wil niet echt van de grond komen. De omzet zal dit jaar naar verwachting nog niet de helft zijn van de omzet in 2019. Vorige maand ontsloeg Airbnb maar liefst 25 procent van het personeel, verdeeld over 24 landen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond