Deel dit artikel
-

Airbnb zet charmeoffensief in met burendag

Airbnb deelt vandaag tips met zijn Nederlandse hosts over goed buurmanschap, vooruitlopend op Burendag aanstaande zaterdag 28 september.

Het Amerikaanse bedrijf organiseert deze week ook een reeks evenementen in Rotterdam, Groningen en Amsterdam in samenwerking met lokale organisaties, waaronder Beterburen. Tijdens deze bijeenkomsten worden praktische tips gegeven die moeten helpen bij een goede relatie met buren en bijdragen aan verantwoorde vakantieverhuur.

Ook deelt Airbnb gratis rookmelders uit aan hosts en geven lokale brandweermannen- en vrouwen tips ten aanzien van brandveiligheid.

Airbnb wil met het initiatief bijdragen aan een verantwoorde vakantieverhuur in Nederland. Eerder dit jaar organiseerde Airbnb een bijeenkomst in Utrecht om hosts te helpen hun accommodatie toegankelijker te maken voor mensen met een handicap.

Daarnaast verspreide Airbnb good guest guides naar hosts in Amsterdam, die best practices bieden aan gasten om de stad op een respectvolle wijze te beleven.

De acties zijn niet zonder eigenbelang. Er wordt veel geklaagd over overlast van vakantieverhuur in Amsterdam. Ruim dertig procent van de Amsterdammers staat zelfs achter een algeheel verbod op het verhuren van je woning aan toeristen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond