Deel dit artikel
-

Airbnb ziet aantal overnachtingen sterk stijgen

Kamerverhuurder Airbnb is optimistisch over het komende jaar. Het in San Francisco gevestigde bedrijf, dat een aanzienlijk deel van zijn omzet van buiten de Verenigde Staten ontvangt, verwacht voor het huidige kwartaal een omzet tussen ruim 2 miljard dollar.

Reizigers boekten 98,8 miljoen overnachtingen tijdens het vierde kwartaal dat eindigde in december, waarbij Azië en Latijns-Amerika vooropliepen. De in China geboekte overnachtingen stegen met bijna 90 procent jaar-op-jaar.

De bruto boekingswaarde bedroeg in het vierde kwartaal 15,5 miljard dollar.

De omzet voor het kwartaal kwam uit op 2,20 miljard dollar, hoger dan het voorspelde bereik van 2,13 miljard. Wel was er een verlies van 349 miljoen vanwege Italiaanse nee belastingverplichtingen, waarvoor het bedrijf al eerder had gewaarschuwd.

In een toelichting vertelde Airbnb dat af wil van de gehate schoonmaakkosten die verhuurders in rekening brengen omdat het streeft naar transparantere prijzen. Nu rekenen bijna 40 procent van de actieve accomodaties geen schoonmaakkosten meer.

Airbnb heeft in november een AI-bedrijf overgenomen van de mede oprichter van Siri, GamePlanner.AI, voor 200 miljoen dollar. De technologie moet leiden tot een van de ‘meest innovatieve AI-interfaces ooit’.

Airbnb is van plan om AI-technologie en met name generatieve AI te gebruiken om een meer gepersonaliseerde ervaring voor zijn gebruikers te bieden, vertelde de CEO gisteren aan investeerders. Airbnb noemt het de ultieme conciërge.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond