Deel dit artikel
-

Airbnb stapt in nieuwe diensten

Kamerverhuursite Airbnb wil het dienstenpakket flink gaan uitbreiden. Dat vertelde medeoprichter van CTO Nathan Blecharczyk deze week op de Changing Media Summit in Londen. “We willen meer dan het bieden van accommodaties.”

Airbnb wil reizigers of vakantiegangers nog meer begeleiden op hun reis. ‘Onze business is de totale reis’, liet CEO Brian Chesky onlangs aan Fast Company doorschemeren.

Zo zou de Airbnb-app reizigers kunnen wijzen op restaurants in de buurt of hen vertellen hoe zij met het openbaar vervoer op de plaats van bestemming kunnen komen. Ook stedengidsen zijn denkbaar. Nu wordt de app hoofdzakelijk gebruikt voor het zoeken van accommodatie en communicatie met verhuurders.

Het is nog onduidelijk of het bedrijf dat wil bereiken door samen te werken met bestaande diensten als Uber, Hailo, GrubHub of Just Eat of het wiel zal zelf wil uitvinden. “Er zijn veel nieuwe dienstverleners die aansluiten bij ons concept”, vertelde Blecharcz. “We geloven zeer zeker in een ecosysteem.”

Airbnd denkt er in elk geval over om vervoer van en naar luchtvaarthavens aan te bieden, uiteraard tegen een extra vergoeding.

Er zijn overigens al diensten die dankbaar gebruikmaken van de Airbnb-gemeenschap. Zo verzorgt I Hate Ironing, dat voornamelijk in Londen opereert, strijk- en wasdiensten voor Airbnb-verhuurders. Zeker dertig procent van hun omzet komt via het platform.

Vorig jaar verbleven tien miljoen mensen in kamers of appartementen die via Airbnb werden aangeboden. Dat leverde het bedrijf 250 miljoen dollar aan omzet op.

Deel dit bericht

4 Reacties

C. Valli

Dan zullen ze moeten gaan samenwerken met Google Maps, gaat ze veel geld kosten..

Joost Boers

Er zijn alternatieve bronnen, onder meer van OpenStreetMap, dat een open source community is. Foursquare gebruikt de kaarten van deze bron bijvoorbeeld.

Martin Voorzanger

Voor de hand liggend zijn natuurlijk:
* Add-on services zoals concierge, cleaning, pickup, errands, wassen
* Rideshare (o.a. Toogethr en Blablacar)
* Tours (o.a. GetYourGuide)
* Autoverhuur (o.a. Snappcar)
* Food delivery (o.a. JustEat)
* Tickets

Rita vermote

Airbnb geeft totaal geen service en reageert niet op vragen van eigenaars

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond