Deel dit artikel
-

Elon Musk wordt eigenaar Twitter (update)

Er ligt een akkoord op tafel tussen Elon Musk en Twitter. Musk wil het bedrijf voor 44 miljard dollar kopen en van de beurs halen. De 11-koppige raad van bestuur onderhandelde maandag verder. De voorzitter van de raad van commissarissen van Twitter zegt nu dat Musks voorstel aan een zorgvuldig proces is onderworpen, met een focus op waarden, zekerheid en financiering.

Twitter nadert een deal om zich te verkopen aan Elon Musk, zo citeerde de New York Times twee ingewijden eerder vandaag.

Musk wil 44 miljard dollar op tafel leggen. De multimiljardair legt eigen geld in, aangevuld met geld van derden. Investeringsbank Morgan Stanley en een groep andere geldschieters hebben naar verluidt 13 miljard aan schuldfinanciering aangeboden, plus nog eens 12,5 miljard aan leningen tegen aandelen in Tesla, waarvan Musk eigenaar en CEO is.

Het verkrijgen van toezeggingen voor de financiering was een keerpunt voor het bestuur, dat eerst niet enthousiast was over het vijandige bod en een gifpil inzette om te voorkomen dat Musk zijn belang in Twitter kon uitbreiden.

De overname is enorm controversieel. Musk maakt zelf intensief gebruik van Twitter, wat hem al diverse keren in de problemen heeft gebracht omdat hij koersgevoelige informatie over Tesla deelde.

De Amerikaanse beurswaakhond SEC wilde nog in februari weten of Tesla zich houdt aan de voorwaarden van de schikking die het eerder met de toezichthouder heeft getroffen. Daarin staat dat Musk alle tweets die de beurskoers van Tesla kunnen beïnvloeden vooraf moet laten controleren door juristen.

Ook is het de vraag of Musk de huidige censuur zal willen beperken. Zo mag Donald Trump nog altijd geen gebruik maken van het microblog.

Musk zegt dat hij Twitter ‘beter dan ooit’ maken door het product te verbeteren met nieuwe functies, de gebruikte algoritmen open source te maken om het vertrouwen te vergroten en de spambots te verslaan.

Musk liet op Twitter weten: ‘Ik hoop dat zelfs mijn ergste critici op Twitter blijven, want dat is wat vrijheid van meningsuiting betekent.’

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond