Deel dit artikel
-

Al 2500 scholen maken e-books voor iPad

Zeker 2500 Amerikaanse scholen maken gebruik van Apples iBooks Author voor het samenstellen van lesmateriaal op de iPad. Dat bleek gisteren tijdens de presentatie van Apple van de nieuwe iPads.

iBooks Author werd eerder dit jaar gepresenteerd als een gratis Mac-programma om interactieve ebooks mee te maken. Apple had daarbij vooral de onderwijs op het oog. In de tweede versie die gisteren verscheen, is het onder meer mogelijk om wiskundige formules in te voeren. Het publiceren van boeken kan daarnaast rechtstreeks vanuit de applicatie. De omweg via iTunes Producer is niet langer nodig.

De gisteren gepresenteerde iPad mini – volgens Apple zelf ‘zo dun als een potlood, zo licht als een notitieblok’ – leent zich in de ogen van het bedrijf vooral voor het lezen van elektronische boeken. Om die reden is een nieuwe versie van de mobiele app iBooks (3.0) uitgebracht. Daarin kan men nu ook pagina’s omslaan via een veegbeweging naar boven of beneden. Passages uit boeken kunnen voortaan makkelijk worden gedeeld via Facebook en Twitter. De app houdt bovendien meer rekening met vreemde talen en sluit beter aan bij Apples cloudomgeving iCloud.

In totaal zijn vierhonderd miljoen boeken via Apples iBookStore verkocht.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond