Deel dit artikel
-

Al 42 annuleringen voor CES

Zeker 42 exposanten van de Amerikaanse vakbeurs CES, minder dan 7 procent van de beursvloer, hebben anderhalve week voor aanvang afgezegd. Toch zijn er ook 60 nieuwe exposanten toegevoegd, zo laat de organisatie weten.

Woensdag waren AT&T en Lenovo de volgende grote namen die zijn afgehaakt na T-Mobile. Qualcomm, OnePlus, HTC, Sony, Samsung en Google zijn vooralsnog van plan om te komen, maar laten aan Amerikaanse media weten dat ze de situatie wel in de gaten houden.

Organisator CTA denkt dat de gezondheidsmaatregelen – vaccinatieplicht, het dragen van maskers en beschikbaarheid van COVID-19-tests – voldoende garantie bieden. Toch lopen bezoekers het risico dat ze na besmetting 10 dagen in quarantaine moeten en hun hotel niet mogen verlaten, met alle kosten van dien.

De situatie herinnert aan februari 2020, toen het Mobile World Congress in Barcelona op het laatste moment de beurs moest annuleren nadat de ene exposant na de andere annuleerde.

De omikron variant grijpt snel om zich heen in de VS, inmiddels goed voor 73 procent van de besmettingen. Vooralsnog heeft president Biden geen ingrijpende maatregelen afgekondigd. Het buitenlandse en binnenlandse vliegverkeer wordt met de kerst niet aan banden gelegd.

Foto Shutterstock

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond