Deel dit artikel
-

Al het duurzame vervoer in één app met Hely

PON en NS gaan onder de naam Hely samenwerken om duurzaam vervoer – zoals elektrische deelauto’s, scooters en bakfietsen – sneller en op meer locaties beschikbaar te maken met behulp van één app.

Deelvervoer is vaak een goede combinatie met de trein en voorziet in een groeiende behoefte in drukker wordende steden, met steeds minder ruimte om te parkeren. Met Hely willen de bedrijven de mobiliteit in steden op een duurzame manier bevorderen en reizigers meer keuze geven.

Ondanks de vele aanbieders van elektrische deelauto’s, deelfietsen en andere vormen van duurzaam deelvervoer, is gebruik ervan nog relatief laag, vinden de deelnemende partijen. Hely wil dat gebruik gemakkelijker maken door een breed aanbod van vervoermiddelen van verschillende mobiliteitsaanbieders aan te bieden, met maar één abonnement. Met de Hely-app kunnen gebruikers vervoer boeken, gebruiken en betalen.

Hely is begin 2018 door NS opgericht en biedt al deelvervoer aan in Amsterdam, Delft, Den Haag, Haarlem, Rotterdam en Utrecht. De activiteiten van Hely gaan nu dus samen met die van Next Urban Mobility, een vergelijkbaar initiatief van PON met mobiliteitsoplossingen voor bedrijven en particulieren in Utrecht, Den Haag en Amsterdam.

Hely richt zich in eerste instantie op specifieke groepen gebruikers, zoals de bewoners van een wijk of de medewerkers van een bedrijf. Hely heeft plannen om de komende maanden 30 tot 40 nieuwe hubs te openen in de grote steden. Later zullen ook openbare hubs worden ontwikkeld, bijvoorbeeld bij stations.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Sinds wanneer zijn elektrische deelscooters duurzaam?
Het is echt zo’n uitwas van de deeleconomie: een probleem oplossen dat er niet is. Die dingen slingeren hier overal in de stad, vreemd genoeg vooral op plekken met hangjongeren. Die huren nu zo’n brommer om van ergens naar nergens te rijden in 2 minuten. Betalen paar eurocent, en dan moet er weer zo’n jobstudent heen om een accu te wisselen. Wat een onzin zeg. Verbieden die hap!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond